Wat te doen met al je foto’s

Waar we in het verleden, toen er nog geen digitale camera’s of mobiele telefoons met camera’s waren, enkel foto’s maakten van de momenten die er echt toe deden, schieten we tegenwoordig overal foto’s van. En als het even kan, zeker wel een stuk of vijf van hetzelfde. Het is immers mogelijk dat de eerste foto een beetje wazig is en zo kunnen we de beste foto eruit kiezen. In de periode vóór de digitale foto’s, werden wel alle foto’s afgedrukt. Alles wat we op camera vastlegden, werd afgedrukt. Zo hadden we een mooie stapel foto’s, die we vervolgens konden inplakken of in een mooi lijstje konden doen. Hoewel we de meeste foto’s nu opslaan op de harde schijf, is het uiteraard nog steeds leuk om zo nu en dan wat foto’s af te laten drukken. Maar wat kun je met deze foto’s allemaal doen?

Foto’s inlijsten

Sommige foto’s geven een herinnering of moment weer, waar je elke dag wel aan herinnerd wilt worden. Je waant je even terug naar dat moment, die tijd of die fijne vakantie. Daarnaast is het een geweldige foto die iedereen mag zien. Dan verdient die foto echt een fotolijst. Door de foto in te lijsten, kun je hem ophangen in je woonkamer, slaapkamer of elders in je woning. Je geeft de foto net even wat meer glans, een extra publiek eigenlijk. Fotolijsten zijn verkrijgbaar in veel verschillende formaten. Dus of je nu op zoek bent naar een fotolijstje voor een pasfoto of juist een lijst zoekt voor een posterformaat om boven de bank te hangen. Er is altijd wel een geschikte lijst te vinden.

Foto’s inplakken

Heb je meerdere foto’s van een vakantie of een dagje uit? Of wil je de foto’s van je kinderen bij elkaar hebben? Dan kun je ook van de foto’s een mooi fotoalbum maken. Je kunt kiezen voor een digitaal album. Je hoeft de foto’s dan niet uit te printen, maar maakt op je pc of tablet een album en deze bestel je direct online. Wil je juist wat creatiever omgaan met je foto’s, dan kun je ook een scrapbook maken. In dit fotoalbum plak je naast de afgedrukte foto’s, leuke plaatjes, kassabonnetjes van de vakantie, schelpen, toegangskaartjes en andere voorwerpen die erbij passen. Je laat al je creativiteit erop los en krijgt zo een erg origineel, vrolijk en kleurrijk geheel. Dat maakt het album ook een stuk aantrekkelijker om even te pakken en terug te dromen naar die tijd.

Andere ideeën

Uiteraard kun je nog veel meer doen met je foto’s. Denk aan een leuke fotomuur, waarbij je de foto’s kriskras door elkaar en over elkaar heen plakt en zo een geweldige muur creëert. Maar ook een fotoslinger f fotohanger is leuk om te maken en als decoratie op te hangen in je kamer. Ben je niet zo creatief en wil je toch alle foto’s graag een keer zien, dan is een digitaal fotolijstje ook een aanrader. Door je foto’s op te slaan op bijvoorbeeld een usb-stick en deze aan te sluiten op je digitale lijstje, komen alle foto’s een keer voorbij.