Wat kan je verwachten van een actieve vakantie?

actioncam

Nog nooit op een actieve vakantie geweest maar ga je dit jaar wel? Dan mag je, je voorbereiden op de vakantie van je leven. Alhoewel een heerlijke relax vakantie aan het strand ook niet verkeerd is moet je gewoon minstens één keer in je leven een actieve vakantie. Dus ben jij dit jaar de gelukkig wat betreft een actieve vakantie maar heb je nog geen flauw idee wat je te wachten staat? In dit blog bereiden we je graag op je vakantie voor.

Zonvakantie versus actieve vakantie

Begrijp ons niet verkeerd! Hopelijk mag je op je actieve vakantie ook volop genieten van het mooie weer maar de behoeftes binnen zo’n vakantie liggen even iets anders. Als je kiest voor een zonvakantie wil je natuurlijk vooral genieten van de zon. Het liefst ga je naar een land waarvan je 90 procent zeker weet dat de zon daar schijnt. Daarnaast kom je daar ook om te werken aan je kleurtje. Hele dagen bakken en aan het zwembad of strand liggen is voor jouw geen probleem. ’s Avonds genieten jullie van het buffet en de avond wordt afgesloten met een paar heerlijke cocktails. En wie weet staat er nog ergens een dagje fietsen of snorkelen ingepland. Bij een actieve vakantie is de insteek echter heel anders. Je kiest voor deze vakantie omdat jij de hele dag heerlijk actief bezig wilt zijn. Wandelen, fietsen, klimmen en klauteren, zolang jij maar moe en voldaan aan het diner zit ’s avonds is voor jou de dag geslaagd. En mocht je een bruin kleurtje opdoen tijdens het hiken of biken, is dat alleen maar mooi meegenomen.

Wat neem je mee op een actieve vakantie?

Net zoals dat de insteek van je vakantie heel anders is, neem je ook hele andere bagage mee. Op een actieve vakantie heb jij echt geen 10 jurkjes of leuke korte broeken nodig. Op een actieve vakantie neem je kleding mee waar je, je goed in kunt bewegen en schoenen die je de hele dag kunt dragen zonder last te krijgen van je gewrichten. Maar sportkleding is natuurlijk niet het enige wat je mee neemt. Al je spannende avonturen wil je natuurlijk vastleggen zodat je er jaren later nog steeds van kan genieten. Hiervoor neem je natuurlijk een actioncam mee. De meest bekende actioncam is de GoPro maar er ook andere merken en modellen mocht deze niet geheel in je budget passen.